Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Biogazdaságok képes leírás - Bio termék.tlap.hu
részletek »

Biogazdaságok - Bio termék.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: biotermek.tlap.hu » Biogazdaságok
Keresés
Találatok száma - 16 db
Angyalok Kertje

Angyalok Kertje

Angyalok Kertje - Vendégház, Organikus kertészet

Bio- Drog- Berta Kft.

Bio- Drog- Berta Kft.

A Berta Bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk. Tervünk annak a 'Terülj, terülj bio asztalkánk...' és megannyi egyéb Bio Berta - Az egészséges megoldás programsorozat megvalósítása, mint például: - Minden év októberének utolsó péntek-szombatján 9-16 óra időszakban, Fajsz telephelyen a Bio Berta termékek s alapanyagaik termő - gyártóhelyi vására zajlik. - A május, július, szeptember utolsó hétvégéjére hirdetett, bio kistermelőknek alkotott program, melynek keretében saját, friss terményeik feldolgozásához kapacitást és szakmai irányítás biztosítanánk. - Minden év első novemberi csürtörtöként 10-16 óra időszakban Bio Berta élmény - és konferencia nap. - Igyekszünk minél több fórumnak megmutatkozni, így a hazai és külföldi szakturizmus érdeklődésére is számítunk, hisz felér akár egy országjárással a közel 30 növényfaj, a három élelmiszertartósítási technológia és az őshonos állatközösség. - Természetesen a szabadalmi oltalommal védett bio fűszerpaprika és bio homoktövis programunk további sikeres fejlesztése. Amit a jövőben szívügyünknek tekintünk: - Felkészült a tájközpontunk az egészséges életmód kedvelők (étkezés, természet-, környezetbarát gazdálkodás-túrák) 10-18 fős turnusok fogadására.Tervünk annak a 'Terülj, terülj bio asztalkánk...' és megannyi egyéb Bio Berta - Az egészséges megoldás programsorozat megvalósítása, mint p

Bioéléskamra

Bioéléskamra

Legtöbbször nem is tudjuk, hiszen azon a zöldségen, vagy gyümölcsön nem látszik, hogy mivel kezelték, hol, milyen körülmények között termett, nincs ráírva az 'Összetevők' listája, legrosszabb esetben még azt sem tudjuk, egyáltalán Magyarországon termett-e? A Bioéléskamra zöldségeinek növekedését az első perctől nyomonkövetheti, akár személyesen is, szeretettel várjuk gazdaságlátogatásainkra, melyeken sajátjának érezheti a gazdaságot, belekóstolhat a munkálatokba, ... és persze a megtermett finomságokba. :-)) De hogy a távolság se legyen akadály, az Interneten tavasztól őszig folyamatosan közretesszük a munkálatokat, a növények fejlődését.

Biofaktura Kft.

Biofaktura Kft.

A Biofaktura Kft teljes mértékben a Hámori család tulajdonában álló és családunk által működtetett vállalkozás. Mi magunk gondozzuk a földjeinket és a gyümölcsösöket - és tesszük mindezt a legnagyobb körültekintéssel. Vállalkozásunk az ország északkeleti részén, a gyümölcstermesztéséről híres, megfelelő talaj és klimatikus viszonyokkal is megáldott Szabolcsban található. Vállalkozásunk 2005 óta Kft-ként működik, fő területünk bio-alma termesztés és bio-almalé előállítás.

Diós Tanya

Diós Tanya

Az év bioterméke, Kiváló Magyar Élelmiszer. Ezeket a díjakat söpörte be pár nap alatt a natúr és fűszerezett békési kecskesajtokért Bényei Gábor és felesége, Julika. A férj a sajtmester, így lapunknál ő a hét embere. Diós-tanya, mutatja a tábla, itt Békés városában. Bejutottunk a nagy esőben egy téglatörmelékkel kirakott úton, mellette egy szinte járhatatlan földút. Mi ennek a magyarázata? A Diós-tanyának annyi, hogy 300 diófa van a tanyán, pályáztunk a telepítésre és nyertünk. A téglás út magánút, egy tanyabontásnál vásároltuk a nejemmel az anyagot, és együtt raktuk le. A járhatatlannak minősített, egyébként járható földút mellett vásároltunk egy ingatlant, ezt vendégháznak alakítottuk k

EBIO Kertészet

EBIO Kertészet

Őseim több száz évre visszamenőleg gazdálkodó parasztemberek voltak. Anyai nagyapámat, aki szegénylegényből lett a falu legmódosabb embere az '50-es években kuláknak bélyegezték, annyi volt a bűne, hogy szorgalmas volt. Gyermekkoromban ezektől az emberektől elvették a földet termelőszövetkezeteknek nevezett csődtömeget teremtettek a tököli szőlős gyümölcsös ligetekből. Kertészeti tanulmányaim során mindig kerestem a választ erre a magyar exotusra. A szocialista nagyüzemet semmilyen formában nem tudtam elfogadni. A Kertészeti Egyetem elvégzése után, saját gazdaságot hoztam létre. Földem nem volt, saját földünket béreltem a TSZ-től. Privatizációkor mindent megtettem, hogy nagyszüleim elharácsolt földjeit visszavásároljam. Többnyire sikerült a Csepel-szigeten Tököl határában az árterületen 10 hektár zöldségesünk, 4 hektár gabonaföldünk és 1 hektár szőlő-gyümölcsünk van. Gyönyörű környezetben, más tábláktól jól elkülönülten termelhetjük biotermékeinket. Egyetlen veszélyforrás Százhalombatta gyárkéményei. Szerencsénkre nem a fő szél irányban helyezkedünk el.

Háromkaptár BioKert

Háromkaptár BioKert

A biogazdálkodás sokkal több, mint vegyszermentesség, több, mint egészséges táplálkozás vagy környezetvédelem. A bio- vagy organikus gazdálkodás életforma, amely valójában nem modern találmány, hanem visszatérés elődeink bölcsességéhez. Az organikus gazdálkodás lehetőséget teremt arra, hogy olyan táplálékot termesszünk, amely nem csak éhségünket csillapítja, hanem táplálja, gyógyítja testünket, lelkünket, azáltal, hogy barátságban, harmóniában cselekszünk a Természettel. Nem hozamra törekszünk, hanem egyensúlyra, nem kizsaroljuk a földből a termést, hanem kölcsönösen segítjük egymást az élő Természettel. Az organikus gazdálkodás esély arra, hogy anélkül termesszük meg az életünkhöz szükséges táplálékot, hogy rombolnánk a bolygót, amelyen élünk, szennyeznénk a földet, vizet és levegőt, amelyek nélkül szintén nem élhetünk.

Héjja Kálmán biogazdálkodó

Héjja Kálmán biogazdálkodó

Mindannyian kötődünk a természethez, melynek szépségét és ízét gyermekkorunk óta élvezzük. A természet közelsége sok biológiai törvényszerűséget ismertet meg velünk, amelyet gyermekeim tanulmányaik során is hasznosítani tudnak. Minden családtag aktív résztvevője a gazdaságnak. Életvitelünkből kifolyólag a családból többen választottuk az agrárpályát. Kikapcsolódást, felüdülést és munkalehetőséget jelent számunkra a tanyai élet. A családunk egysége adja a gazdaság működésének alapját. Fontos szempont számunkra az egészséges táplálkozás, melynek alapjait a biotermékek biztosítják. Célunk, hogy a jövőben tovább fejlesszük gazdaságunkat, és minél több látogatónak megmutassuk ennek az életmódnak az egyedülálló szépségeit

Írottkő - major

Írottkő - major

Ezen oldal azért jött létre, hogy minél többen betekintést nyerjenek családi gyümölcsösünk mindennapi életébe és szépségébe. Az Írottkő Major egy családi vállalkozás, Kőszegdoroszló és Kőszegszerdahely között, csodálatos panorámával az Írottkő Natúrpark hegyeire. Saját termesztésű gyümölcseinket, amelyeket a lehető legkevesebb vegyszer és műtrágya alkalmazásával termesztünk, helyben értékesítjük idény jellegűen. Májustól-Októberig meggyet, szilvát, cseresznyét, almát, diót, szőlőt vehet szorgos munkánk gyümölcseként. Várjuk Önt is, látogasson meg minket és kóstolja meg az általunk termesztett finom, friss magyar gyümölcsöket.

Hirdetés
Kovács László biogazdasága

Kovács László biogazdasága

Biogazdaságunk az 1990-es évektől fokozatosan bővült, fejlődött, és az 1996-os esztendő óta a Biokontroll Kht. ellenőrzése alatt működik. Termőterületeink, és egyben lakóhelyünk Lajosmizsétől 12km-re, erdők által körülhatárolt, szép, tiszta területen fekszik.

Ökorex-bio Kft.

Ökorex-bio Kft.

Az Ökorex-bio Kft. 1999-ben alakult, azóta folyamatosan növekvő területen - amely jelenleg 150 hektár - folytat minősített biotermelést. A gazdaság jelentős hányadán gabonatermesztés folyik, amely magába foglalja mind az étkezési, mind a takarmány céljára termelt kalászosokat, ezen kívül napraforgót, takarmányborsót, szálastakarmányokat - elsősorban lucernát - termelünk. A farmhoz 20 ha gyümölcsös is tartozik, amelynek fele kajszi, fele meggy, ezek mellett folyamatban van mogyoró és dió telepítése. A piaci igényeknek megfelelően a közelmúltban kialakítása került zöldségkertészetünk, amely idény szerinti friss árut biztosít. Állattenyésztési részlegünk a sertéságazatra, ezen belül a mangalicatenyészetre alapul, emellett biocsirke nevelést is folytatunk, és ez évben kezdjük a juhászat kialakítását. Tevékenységi körünket kiszélesítettük a házhozszállítással is, amelynek keretében mind saját, mind partnereink biotermékeit értékesítjük.

Pátkai gyümölcsös

Pátkai gyümölcsös

Pátkai kertészetünkben úgynevezett csonthéjas gyümölcsök laknak. A gyümölcskertészet három kertből áll: barackoskertből, meggyeskertből és a szilváskertből. Aki ellátogat a gyümölcsöskertbe, annak mindig a barackoskertben akad először dolga, mert itt van a kertészet központja. Itt lakik a gyümölcsösök gazdája a családjával, itt van a "szedd magad" központja, és itt laknak azok a gépek-eszközök, amik a munkánkat segítik.

Quali-T Bt.

Quali-T Bt.

Cégünk - a Quali-T Bt. - az ország észak-keleti részében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. Székhelyünk Nyíregyházán van, üzemünk pedig a várostól 35 km-re, az akácerdővel körbevett Flóratanyán működik. A családi vállalkozást a szülők alapították 1995-ben. A táraság valódi tőkéjének azt a szellemi apportot tekintjük, amit a korábbi ismereteinkből felhalmoztunk (mezőgazdasági kutatás, laboratóriumi és élelmiszerellenőrzési ismeretek a szülők részéről, közgazdasági- és nyelvismeret a gyermekek részéről). A vállalkozás létrehozása mellett szólt az is, hogy a vidéki élet mellett köteleztük el magunkat.

Rábcakapi Biokertészet

Rábcakapi Biokertészet

A családi környezet és a szakközépiskolai tanulmányaim révén már rendelkeztem a szükséges mezőgazdasági alapismeretekkel, amikor egy hollandiai tanulmányútról hazatérve az ott szerzett benyomások és tapasztalatok hatására a Rábcakapi határában található 20 hektáros kisbirtokon belevágtunk az ökológiai gazdálkodásba. Ezt mára egy 100 hektár feletti ökológiai mintagazdasággá fejlesztettük, miközben a megtermelt termékek köre is évről évre bővült. A szorgalmas munkának és az elnyert pályázatoknak köszönhetően korszerű követelményeknek megfelelő gépparkot és tárolókapacitást tudtunk kialakítani és rendelkezünk egy elso~sorban a saját gabonaféléink feldolgozására szolgáló malommal, pelyhesítővel.

Rendek Tanya és Kiskunsági Ökomúzeum

Rendek Tanya és Kiskunsági Ökomúzeum

A Rendek Ökogazdaság a Kiskunsági Nemzeti Park területén, Kerekegyháza határában, a Felső-kiskunsági tanyavilágban, Kecskeméttől 20 km-re található. A ma is működő ökogazdaságban őshonos és alternatív növényeket termesztenek, valamint őshonos állatokat tartanak. A tanyai épületegyüttesben a gazdasági épületek mellett közvetlenül áll a tanyamúzeum, ami egyben ökomúzeum is, mely jól tükrözi a Rendek család elhivatottságát a paraszti kultúra ápolására és annak megőrzésére. A bemutató gazdaságban a vendég megismerheti az ősi munkaeszközöket, a gazdaság növényeit, és zöldségeskertjét. A Rendek család célja a hagyományápolással, a növények termesztésének sokféleségével, a biodiverzitás megőrzése, a tartalmas és egészséges életfeltételek megtartása.

Virágoskút Kertészeti Kft.

Virágoskút Kertészeti Kft.

Virágoskút márkanév alatt egészséges és ízletes bio ételeket és italokat kínálunk vásárlóinknak a tartósítószerekkel, színezékekkel, permetezéssel és génmódosítással tönkretett termékek helyett. A Balmazújváros melletti Virágoskúton 25 hektár területünk van, ebből 6 hektár fóliás zöldség és fűszernövény, 5 hektár erdő, 3 hektár gyep, a többi területen szántóföldi növényeket, takarmányt (kukoricát, tönkölybúzát, zabot, lucernát, sütőtököt, babot, csicsókát) termelünk biodinamikus módszerekkel.

Tuti menü