Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szervezetek, egyesületek képes leírás - Bio termék.tlap.hu
részletek »

Szervezetek, egyesületek - Bio termék.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: biotermek.tlap.hu » Szervezetek, egyesületek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Békés és Környéke Biokultúra Közhasznú Egyesület

Békés és Környéke Biokultúra Közhasznú Egyesület

Békés és Környéke Biokultúra Közhasznú Egyesület 1992-ben alakult, és 2007. február 12-től mint közhasznú egyesület működünk. Egyesületünk a jövőben is előadásokkal, tagjainak példamutatásával kíván harcolni a túlzott vegyszer felhasználás ellen, és bebizonyítani, hogy műtrágyák és mérgező vegyszerek nélkül is lehet eredményesen gazdálkodni. A helyi környezetvédők segítségével hozzájárulunk a környezeti tudatosság fejlődéséhez Békésen és környékén. A biogazdálkodás célja egy hosszú távon fenntarthaló fejlődés, környezeti, gazdasági és szociális vonatkozásban. Általános szabály, hogy a talajba annyi tápanyagot kell juttatni amennyi szükséges, kerülni kell a túlzott trágyázást nem szabad műtrágyát, felszívódó növényvédőszereket gyomirtó és talajfertőtlenítő szereket használni. A biotermelés, illetve a biotermék előállítása egyetlen szakaszában sem szabad genetikailag módosított anyagokat, vetőmagvakat használni. Az így termelt növények jóízűek, biológiai értékük magas, jól eltarthatóak. Biopiac nyílt Békésen és Békéscsabán, ahol Békés megye és az ország más tájairól érkező termelőktől közvetlenül vásárolhat.

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. is fontos szereplője a bio tanúsítás rendszerének azzal, hogy ellenőrzi és tanúsítja az ökológiai szektor gazdasági szereplőinek munkáját. A mi dolgunk garantálni a fogyasztók felé, hogy az értékesebb és ezért drágább élelmiszer valóban az előírásokat betartó üzemből kerül ki, másfelől megvédeni a valódi biogazdálkodókat a tisztességtelen versenytől, azoktól, akik csupán állítják - intenzíven, kemizáltan, antibiotikumok használata mellett termelt, szintetikus adalékokkal teletömött - termékeikről, hogy az bio.

BITESZ - Biomassza Termékpálya Szövetség

BITESZ - Biomassza Termékpálya Szövetség

A világon mindenütt erőteljes törekvés tapasztalható a megújuló és megújítható energiák felhasználási arányának növelésére. E törekvés egyrészt annak a felismerésnek köszönhető, hogy a negyvenévenként megduplázódó energiafelhasználást nem leszünk képesek a fosszilis energiahordozókkal fedezni, másrészt ezek ilyen ütemű felhasználásának növelése helyrehozhatatlan környezeti károsodásokat okoz. E törekvést tükrözik az EU célkitűzései is. A megújuló energiaforrások alkalmazása egyszerre, szükségszerűség és lehetőség hazánk számára. Szükségszerűség, mert az energiafüggőségünk csökkentése, létérdeke hazánknak, és az energiaárak folyamatos növekedése is erre ösztönöz bennünket. Lehetőség, mert ezzel egy a biomassza felhasználás területén, amelyben hazánk adottságai igen jók, olyan feldolgozó iparág jön létre, amelynek alapanyagát kisebb részben mezőgazdasági termék, - reményeink szerint - nagyobb részben melléktermék, sőt nem egyszer, ma még veszélyesnek minősített hulladékok képezik.

Egység Konferencia

Egység Konferencia

Az Egység megéléséhez és gyakorlati működtetéséhez csupán egy új tudatállapotra van szükségünk és ennek a lehetősége mindenkiben itt van. Ez egy mélységes bizalom az együttlétezésben, amely miatt ösztönösen érezzük, sőt tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy életünk és életterünk közös! Összetartozunk!

Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft

Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft

A Nonprofit Kft. e lebilincselő, egyedi szépségű tájat, a tiszta vizet, a tiszta levegőt és a puszta természeti értékeit megőrizve többszörösére növelte a régi magyar haszonállatok (szürke marha, nóniusz ló, hortobágyi racka, mangalica, házi bivaly stb.) hortobágyi állományait. A fejlesztések eredményeként itt található a magyar természetvédelem génbanki állatállományának több mint fele.

Hungária Öko Garancia Kft

Hungária Öko Garancia Kft

Fő profilunk az ökológiai gazdálkodás, a biotermékek ellenőrzése és tanúsítása. Az EU-Bio-rendeletek alapkövetelményein túl vállaljuk a legjelentősebb európai védjegyszervezetek (BioSuisse, Demeter, Naturland stb.) privát feltételrendszereinek, valamint az Egyesült Államokba és Japánba történő export esetén az ország speciális követelményrendszerének (NOP, JAS) megfelelő ellenőrzést és a tanúsítással kapcsolatos gördülékeny és gyors ügyintézést. Fentieken kívül a konvencionális termékek esetében egyre népszerűbb GlobalGAP- (EurepGAP-) minősítéssel is foglalkozunk.

Hungária Öko Garancia Kft. - bio ellenőrzés és tanúsítás

Hungária Öko Garancia Kft. - bio ellenőrzés és tanúsítás

A Hungária Öko Garancia Kft. tevékenysége az ökológiai gazdálkodás, vagyis a biotermékek ellenőrzése és tanúsítása, melyhez rendelkezik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elismerésével (kódszámunk: HU-ÖKO-02) és a tanúsító szervezetekre vonatkozó EN 45011 szabvány szerinti NAT-akkreditációval. Az EU-Bio rendeletek alapkövetelményein túl vállalja a legjelentősebb európai védjegyszervezetek (BioAustria, BioSuisse, Demeter, Naturland) privát feltételrendszereinek, valamint az Egyesült Államokba és Japánba történő export esetén az ország speciális követelményrendszerének (NOP, JAS) megfelelő ellenőrzést és a tanúsítással kapcsolatos gördülékeny és gyors ügyintézést.

Magyar Biokultúra Szövetség

Magyar Biokultúra Szövetség

A Szövetség az 1983-ban Klubként indult, majd 1987-ben egyesületté alakult Biokultúra Egyesület teljes jogutódjaként létrejött szervezet. Jelenlegi 13 jogi személyiségű tagunk összefogja az egész ország ökológiai gazdálkodását, mely magába foglalja nemcsak a termelő gazdákat, de a szimpatizánsokat és az érdeklődőket is. A Szövetség céljai között szerepel a biotermékek fogyasztásának minél szélesebb körben történő terjesztése, az egészséges életmód propagálása. Ennek jegyében már évek óta működik, és folyamatosan növekszik az egyetlen olyan ellenőrzött Ökopiac, amely az egész magyar biotermékpalettát felöleli. A Szövetség tulajdonában lévő, 1996-ban létrehozott Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrző és tanúsító szervezet mára már a magyarországi biotermékek közel 95%-át ellenőrzi. Az ökológiai gazdálkodás, az egészségesebb életmód-életszemlélet propagálására szolgálnak rendezvényeink is. Többek között minden évben megrendezésre kerül a Biokultúra Nap és a Biokultúra Találkozó néven ismertté vált országos rendezvényünk, ahol a termelő, a kereskedő, a feldolgozó és a fogyasztó találkozhat.

NatureZone Magazin

NatureZone Magazin

Halmay Richard vagyok. Főállásban. Meg környezetvédelmi menedzser is. Többek közt. A NatureZone-t 2006-ban indítottam, célja a környezetbarát technológiák, termékek és szolgáltatások bemutatása. Fő hangsúly az innováción, a dizájnon és a technológián van. Különös tekintettel az intelligens ház, intelligens város koncepcióra és a telekommunikációs megoldásokra.

Tuti menü